suchá
Zobrazen 73. – 81. z 178 výsledků
-
Domaine Bessa Valley Enira 2018
249 KčVíno je cuvée odrůd Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon a Petit Verdot a má krásně purpurovou barvu. Aroma je komplexní, pikantní s různými typy červeného ovoce s pomalu přicházejícími dřevitými podtóny. Tělo je komplexní, středně plné s dlouhou dochutí.
Od roku 2012 najdete tohle víno v business-class letecké společnosti Lufthansa. -
Domaine Boyar Quantum Mavrud x Merlot 2022
169 KčVíno má intenzivní rubínově červenou barvu, která hluboká a zářivá.
Chuť po zralém ovoci a koření – černé třešně spolu s kořeněnými tóny skořice a karamelu.
Plné tělo hned na začátku, velmi dobrá struktura s dobře integrovanými dubovými tóny, dobrá délka, dlouhotrvající závěr s výrazným potenciálem. Je to ideální blend k červenému masu, těstovinám, pizze, pokrmům z divokého ptactva – křepelka, bažant, divočák, velká zvěřina.Zrání
4 měsíce ve vybraném francouzském sudu o objemu 225 l -
Katarzyna Estate Cheval Cabernet Sauvignon 2022
199 KčVíno intenzivní červené barvy s fialovými odstíny. Vůně zralého černého ovoce, koření, kůže a kouře. V chuti je objemné, harmonické a plné s dlouhotrvajícím závěrem.
-
Midalidare Estate Merlot x Cabernet Franc 2021
339 KčVíno má intenzivní, tmavě rubínovou barvu se světle červenými odlesky. Atraktivní, kořeněná a ovocná vůně s výraznou kořeněnou nuancí, jemným dubovým tónem a vůní zralých třešní, švestek, moruší, borůvek a rozinek. Je elegantní, plné a dokonale vyvážené v ústech, s dobře integrovanými taniny. V chuti osvěžující po zralých bobulí, rozinek a aromatického koření. Midalidare Merlot x Cabernet Franc odhaluje velmi dlouhý, kořeněný závěr a nezapomenutelnou ovocnou dochuť.
Velmi se hodí k pečenému červenému masu hovězí, jehněčí, vepřové, kachní a drůbeží. K pokrmům krůta na brusinkách, těstoviny s pečenou zeleninou, ke kozímu sýru, camembert, feta.Proces výroby
Sklizeň probíhá brzy ráno. Ručně sklizené hrozny se plní do ošatek o hmotnosti 10–12 kg. Po 24hodinovém ochlazení jsou hrozny pečlivě ručně tříděny. Nejprve se roztřídí celé klastry a po destemování se provede druhé třídění hroznů. Jemný výběr hroznů vstupuje do gravitačních nerezových fermentorů, jejichž tvar připomíná otevřenou dřevěnou vanu, speciálně navrženou společností Midalidare. Tam při kontrolované teplotě probíhá namáčení za studena po dobu 10–20 dnů, aby se ze slupky získalo maximum barvicí látky a ovocné chuti.
Jemné zahřátí předcházelo zavedení kvasinek a pomalá fermentace po dobu 15-25 dnů při kontrolované teplotě. Probíhá následná macerace. Poté se víno vypustí z fermentoru a přivede se ke stárnutí do 225 litrových sudů z francouzského dubu (barrique). Malolaktická fermentace probíhá za řízené teploty. Vino Midalidare Merlot x Cabernet Franc, stárne po dobu 10 až 12 měsíců. Hrubá filtrace, míchání a plnění do lahví dokončí proces.
-
Terra Tangra Malbec x Cabernet Sauvignon 2019
229 KčVíno má sytou rubínovou barvu. O zajimavou chuť a vůni se postará kupáž odrůd Cabernet Sauvignon a Malbec.
Aroma je plné zralých třešní,lesních plodů, rybízu s jemným kouřovímy tóny.
V chuti je plné s jemnými taniny a krásnou ovocnou chutí, které přechází do velice dlouhého závěry.Víno Zrálo po dobu 10 měsíců ve francouzských dubových sudech.
-
Yamantievs Cabernet Sauvignon Grand Reserve 2020
329 KčTento výjimečný Cabernet Sauvignon Grand Reserve přichází s nádherně tmavou rubínově granátovou barvou.
Jeho aroma je šťavnaté s tóny černých třešní, solených bylin, sušeného aronie a černého rybízu.
V chuti se vyznačuje střední až hustou tělnatostí s dobrou, jemnou svěžestí, šťavnatou tmavou ovocností a hořkou čokoládou.
Jedná se o velice příjemné víno s hladkými a strukturovanými třísly, které nabízí intenzivní chuť a harmonický zážitek.Perfektně se kombinuje s krůtím masem, vepřovým, jehněčím, zvěřinou, suchými delikatesami a sýry.
Zrání probíhalo 8 – 12 měsíců ve francouzských dubových sudech
*Popisek k vínu majitelky/sklepmistryně paní Yamantievovi:
Víno uklidňuje a hladí ducha, ukolébá starosti, oživuje radosti a rozvíří slabnoucí plamen lásky.
Pokud ho pijeme s mírou a pomalu, fermentuje tělo jako nejsladší ranní rosa…Sokratés:
Připraveno z hroznů, které nasbíraly teplé paprsky slunce na jihu, víno, které nabízíme, nese část ducha starých mistrů a v rychlém pulzu modernity dokazuje moudrost a znalost našich předků. -
Zagreus Winery Mavrud x Dimyat 2023 3l
299 KčMavrud je typická červená odrůda pro Bulharsko, ale v tomto případě jsme použili proces nazývaný „Klaret“, který znamená fermentaci vína bez slupek hroznů, pouze samotnou šťávou. Odrůda Dimyat je stará bílá bulharská odrůda, která je známá převážně pouze v Bulharsku.
Jaké je to víno? Barva je intenzivní se světle zlatými odstíny. Vůně je ovocná a můžete vnímat tóny lipovníku a akátu. Toto víno má dobrou hustotu a dlouhou zakulacenou chuť, která vás zaujme. Doporučujeme jej servírovat při teplotě 10 – 12 stupňů Celsia, aby byl plně vyniknut jeho charakter a chuťové vlastnosti. A zde je zajímavý tip: Zkuste toto víno ochutnat neochlazené. Překvapení, které vám tato zkušenost přinese, stojí za to vyzkoušet.
-
Sleva!
Zagreus Winery Pamid x Merlot 2023
Original price was: 279 Kč.259 KčCurrent price is: 259 Kč.Víno se pyšní jasnou a tmavou malinovou barvou.
Aroma je ovocné, s výraznými tóny třešní a malin.
Na patře je lehké se středně plným tělem, s příjemnou svěžestí a jemným ovocným dozvukem.Toto červené víno je ideální doplněk k lehčím pokrmům, jako jsou grilované drůbeží maso, těstoviny s rajčatovou omáčkou nebo lehké sýry.
Perfektní volba pro letní večeře nebo pikniky.Podávejte při teplotě 13-18°C, aby se plně rozvinulo jeho aroma a chuť.
-
Sleva!
Brestovitsa Maximinus Thrax Cabernet Sauvignon x Rubin 2015
Original price was: 359 Kč.339 KčCurrent price is: 339 Kč.Maximinus Thrax Cabernet Sauvignon x Rubin je velmi zajímavé bulharské víno. Je to červené víno, které okouzluje svou úžasnou chutí a charakterem. Tato směs kombinuje původní bulharskou odrůdu Rubin, křížence odrůd Nebbiolo a Syrah, s ušlechtilým a klasickým Cabernet Sauvignon.
Bohatství tohoto plného vína se chlubí robustním, ale hladkým podmanivým podáním, které je prošpikováno chutěmi černých lesních plodů a náznakem pikantní ostružiny a vanilky. Skvěle doplňuje pokrmy z červeného masa, jako jsou jehněčí kotlety a steak, ale také se skvěle hodí k vyzrálým tvrdým sýrům.Vino zrálo po dobu 10 – 12 měsíců ve francouzských dubových sudech.