Zagreus Winery
Zobrazen 10. – 13. z 13 výsledků
-
Zagreus Winery Hand Made Mavrud 2022
329 KčVíno Hand Made bylo vytvořeno, aby co nejvíce přiblížilo nám vinařským milovníkům, chuť antických vín.
Sběr byl proveden ručně, u vína neproběhlo řízené kvašení a je nefiltrované.
Bylo také vytvořeno v malá sérii 2970 láhví, tím svoji jedinečnost podtrhuje.Víno má velice dobře vyvážené kyselinky a taniny.
Ve vůni lze cítit červené lesní plody, koření, vanilku.
V chutí je plné a vyvážené s příjemnou dochutí.Jedinečné víno, které v dnešní moderní době už téměř neuvidíte.
-
Zagreus Winery Single Vineyard Syrah 2020
309 KčVíno lesklé rubínové barvy. Přitažlivá vůně s bohatými tóny zralých ostružin a šťavnatých švestek.
Plné tělo s jemnými, sametovými třísly a bohatou komplexností.Hrozny jsou pečlivě tříděny a sušeny po dobu dvou měsíců na otevřeném a dobře větraném místě.
Tento přístup přispívá k přirozené koncentraci cukru, kyselosti, barvy a chutí.
Po sušení jsou hrozny jemně rozmačkány a fermentovány při optimální teplotě 24-26 stupňů Celsia.
Víno nezrálo v dubových sudech.Skvěle se hodí k pečenému masu, jako je hovězí steak nebo jehněčí kotlety.
Jeho jemné třísloviny a ovocné aroma také vyniknou při kombinaci s pikantními sýry, jako je gouda nebo modrý sýr.
A pokud si přejete vytvořit relaxační večer, zkuste ho doplnit kouskem hořké čokolády nebo kvalitními čokoládovými dezerty. -
Zagreus Winery Vinica Mavrud 2019
479 KčMavrud ‚Vinica‘ je symbolické víno sklepa Zagreus.
Jeho specifické a nesporné vlastnosti jsou důsledkem přístupu zapůjčeného od vinařů v severní Itálii, který však není v bulharksu známý a poprvé ho uplatňuje vinařský tým tohoto vinařství.
Po sklizni moštového hroznu se mavrud usuší na otevřeném a suchém místě po dobu dvou měsíců, čímž dosáhne přirozené koncentrace cukrů a kyselin.
Po 18 měsících stárnutí v sudech z bulharského dubu je výsledkem extraktové víno s výraznou kořeněnou vůní a vyváženou chutí s dlouhým potenciálem stárnutí. -
Zagreus Winery Minimum Mavrud 2023
759 KčHrozny vína Minimum Mavrud jsou sklízeny v období od 20. září do 5. října.
Ručně, osobně panem majitelem Dimitarem a jeho rodinnou spolu s přáteli, kteří chtějí sdílet zážitek.
Jsou vybírány pouze hrozny splňující přísně stanovené parametry.
Sklízení probíhá do bedýnek ve vrstvě a poté jsou hrozny ponechány stát venku ve stínu po dobu jednoho nebo dvou měsíců.
Podobně jako při vínu Vinica (metoda apasimento nebolí sušení hroznů, typická pro vína Amarone).
Fermentace probíhá spontánně ve 220 litrových sudech z bulharského dubu.
S otevřeným víkem na jednom konci (otevřená fermentace nahoře).
Před fermentací a během ní není hroznům přidáváno nic, jedná se o čistý přirozený přístup.
Víno zraje po dobu 40-60 dní ve skleněných nádobách za venkovních podmínkách bez přístupu k přímému slunečnímu světlu.
Během tohoto období se provádí 1-2 přelití. Lahvování probíhá kolem konce ledna bez použití čerpadla nebo filtru.Jedná se o plně autentické víno, jediné v naší nabídce.
Nese typické, avšak specifické chutě a vůně odrůdy Mavrud.
Pokud jste milovníci Mavrudu a chcete ho vyzkoušet ve své drsné kráse.
Tak je to víno právě pro vás.Limitovaná edice: 1000 láhví